Läs tidningen som pdf

Beställ ett pappersexemplar här!

Filip Björner: Vindkraften är farlig – Del 1

Julafton 2015 föll 400 ton skrot ner från himlen, i Lemnhult nära Vetlanda. Det öronbedövande braket kan vi bara föreställa oss, eftersom de som i media har vittnat om ljudet inte befann sig direkt i närheten. Om du eller jag själva skulle ha stått där och tittat upp i skyn; hur små skulle vi ha känt oss då? Hur skulle du ha mått om du såg 33 stora traktorer på vardera 12 ton komma farande mot dig, eller om du istället såg 100 små traktorer på vardera 4 ton som obönhörligt föll rakt ner mot din lilla kropp?

 

Dan Ahlmark: Kulturkriget är ett kallt inbördeskrig

Kulturmarxismen och politisk korrekthet blir alltmer dominerande i Sverige, samtidigt som Socialdemokraterna genom en invandringspolitik inriktad på att skaffa fram mer ”röstboskap” försöker konsolidera sin ställning som det dominerande partiet. Kulturmarxismen i kombination med ett starkt ökat muslimskt inflytande på socialdemokratin medför risker för samhället. Läs artikeln här!

 

Britt-Louise Hoberg: 31 dagar i fyllecell och häkte på lösa grunder – aktivistiska poliser bakom (om Karl Hedin)

Vi berättar om hur företagsledaren Karl Hedin, en av Sveriges största privata skogsägare och ägare av ett företag med 1000 anställda och 4 miljarder i omsättning på lösa grunder greps för jaktbrott och satt inspärrad (gripen och häktad) i sammanlagt 31 dagar. Han har engagerat sig i debatten kring landsbygdsfrågor och inte minst vargjakt, vilket av många uppfattas som den egentliga bakgrunden till gripandet, iscensatt av aktivistiska poliser vid Polisens Riksenhet för för Miljö- och Arbetsmiljömål.

 

Jessikka Aro jagas av ryska troll. Intervju med Jessikka Aro.

Den finska journalisten Jessikka Aro har jagat ryska troll och är nu själv jagad av trollen. Hon har arbetat flera år med en bok om Putins trollfabrik. Hilary Rose har intervjuat Jessikka Aro, som ansett sig tvungen att flytta från Helsingfors.

 

C G Holm: Plasten räddar liv

Ett av de politiskt korrekta hatobjekten just nu är plast. Vänstern och miljöextremisterna angriper det moderna samhället. Som vanligt kanske man ska säga. En av mänsklighetens stora uppfinningar som räddar miljoner liv varje år genom en effektiv, hygienisk och hälsofrämjande livsmedelshantering utses till fiende.

 

Allan C. Brownfeld: Identitetspolitik eller ett färgblint samhälle

Det var för inte så länge sedan när välmenande människor av bägge könen, liberaler eller konservativa, försökte skapa ett ”färgblint samhälle”. Målet var, som Martin Luther King uttryckte det, att människor skulle bedömas efter sina moraliska egenskaper, ”inte efter färgen på sin hud”. Nu har vi sett hur fyra nyvalda vänsterorienterade kvinnliga ledamöter i Representanthuset intar rakt motsatt hållning.

 

En ny konservatism

Mycket tyder på att det som jag och Ryn 1971 beskrev som nykonservatismen i USA, efter många årtionden av framgång, nu tappar mark sedan företrädare satsat fel före 2016 års val. Julikonferensen i Washington, D.C. kan vara början till en ny väg för amerikansk konservatism.

 

Janis Vikmanis: Min pappa såg Förintelsen

Jānis Vikmanis far såg Förintelsen och kunde inget göra. Han var inte jude, men räddades två gånger själv av judar i vårt grannland Lettland. Han tog sig till Sverige och här föddes sonen Jānis. Sonen berättar nu om den bok som fadern skrev och som avses bli utgiven på engelska. Förhoppningsvis kommer den senare även på svenska och lettiska.