Sammanfattning följer nedan

Contra nummer 6 2022 som pdf  (Endast för prenumeranter).

Beställ ett pappersexemplar här!

Ledare: NATO eller inte NATO?
Låt oss enas om att vårt blivande medlemskap i Nato har minskat risken för ett anfall från Ryssland. Det är bra nog som svar.

 Intervju med Enes Kanter Freedom (basketspelare och politisk aktivist)
Enes Kanter Freedom (som tog sitt efternamn när han blev amerikansk medborgare) är en av världens främsta basketspelare. Han har under senare år engagerat sig politiskt och är en ledande kritiker av Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan. Contra kan här publicera en intervju med Enes Freedom.

Dan Ahlmark: Libertarianismens grunder
I två artiklar i Contra kommer Dan Ahlmark att utveckla sin grundsyn på libertarianismen. Läs artiklarna här!

David Charter: Ron  DeSanris Floridas guvernör och kanske USAs näste president
Ron DeSantis tog sig fram till toppen på amerikansk politik mycket tack vare stöd från Donald Trump. Nu är Trump inte längre ett lika starkt draglok inom Republikanerna och DeSantis har sett till att hålla avståndet till Trump. I opinionsundersökningarna ligger han långt före Trump och han vann guvernörsvalet i Florida i november med 29 procentenheters marginal.

C G Holm: Domedagsprofeterna har fel
En del kan få intrycket att jordens undergång är nära genom att läsa om de olika domedagsprofetiorna i media. Det är inte sant, domedagsprofetiorna har förekommit länge, utan att jorden gått under.

Allan C. Brownfeld: Hotet mot yttrandefriheten och demokratin
Yttrandefriheten, den amerikanska konstitutionens första tillägg, sitter allt trängre och ”obekväma” talare stoppas av akademiska institutioner eller buas ut. Vi måste respektera andras åsikter och vara beredda att lyssna på dem utan att kränkas.