Contra nummer 6 2018 som pdf

Beställ ett pappersexemplar här!

 

Ledare: Regeringsbildning

Det är svårt med regeringsbildning när alla partier låtsas att det som var fakta under de två gångna mandatperioderna, att Sverigedemokraterna har inflytande, ska bli det mest förbjudna. Som att trolla bort 1,1 miljoner röster, röster som faktiskt avgivits av svenska folket.

 

Sociala medier kontrolleras alltmer av vänstern

Internationella jättar inom området sociala medier, som YouTube, Facebook och Twitter, styrs alltmer i vänsterriktning. Den gigantiska ökning i yttrandefriheten som de sociala medierna innebar håller på att brytas ner på grund av företagens ökande restriktivitet mot politiskt inkorrekta åsikter. Det gäller även i svenska medier där personer som Katerina Janouch och Johan Westerholm fått känna av de kallare vindarna. Samtidigt som statskassan är generös mot olika vänsterprojekt på nätet.

 

”Global uppvärmning” på väg att ersättas av ”klimatförändring” – eftersom temperaturerna inte ökar av C G Holm

I många medier talar man fortfarande om ”global uppvärmning”, men de som är välinformerade har gått över till att tala om ”klimatförändringar”, eftersom det är alltmer uppenbart att det inte handlar om ökade temperaturer. Med termen ”klimatförändringar” går det att fortfarande förespråka de regleringar som man vill snärja in mänskligheten i.

 

Trollfabriker försöker skapa osämja och underblåsa konpsirationsterorier i Väst av Harry de Quetteveille

Trollfabriken i Sankt Petersburg letar ständigt efter nya ämnen som kan så splittring och underminera Väst. Något oväntat visade sig vaccinationer vara ett utmärkt ämne för att underblåsa ifrågasättandet av västerländska politiker och företag. Raskt satte Trollfabriken igång med att producera inlägg – för säkerhets skull för bägge sidorna, så att konflikten kunde underblåsas.

 

Nya vilda Palme-teorier av C G Holm

Under hösten har det kommit ut två böcker som pekar ut nya personer som misstänks vara Olof Palmes mördare. 130 personer har redan erkänt mordet, en har åtalats och dömts, men senare frikänts i hovrätten. Det hindrar inte fantasifulla personer att försöka tjäna en hacka på att i bokform peka ut någon ny mördare. Frågan är hur stor marknaden är för spekulationer kring ett mord för 32 år sedan, särskilt när spekulationerna med tiden blir allt vildare och allt mindre kopplade till verifierbara fakta.

 

Svenska kyrkan och kulturmarxismen av Dan Ahlmark

Den svenska vänstern har på ett märkligt sätt gjort sig starka inom Svenska kyrkan. De verkar där mer utifrån en socialistisk än kristen tro, men ser kyrkan som ett utmärkt redskap för att föra ut sitt budskap. Hela artikeln finns här.

 

Debatt om Sverigedemokraterna

Medarbetarna i Contra har skiftande synpunkter på Sverigedemokraterna. Från kritikerna som menar att Sverigedemokraterna är en pånyttfödelse av 1930- och 1950-talens socialdemokrati till anhängarna som menar att Sverigedemokraterna utgör en sund opposition mot den förstenade svenska politiken. Vi låter i det här numret här de olika åsikterna speglas i Contras spalter. Filip Björner har läst Jimmie Åkessons bok Det moderna folkhemmet,som gavs ut inför valet och Björner är kritisk mot innehållet i boken och partiets positionering. Tommy Hansson, som själv sitter som fullmäktig för Sverigedemokraterna i Södertälje, delar inte Björners kritiska synpunkter.

Socialdemokrati eller socialkonservatism hos Sverigedemokraterna av Filip Björner

Nej, Sverigdemokraterna är inte socialdemokratiskt/socialistiskt! Av Tommy Hansson

 

Diplomaten

Recension av en ny bok om Sverker Åström skriven av Anders Sundelin

 

Könsexperimentet

Recension av en bok som kritiskt behandlar ”genusvetenskap” och annat flum inom samhällsvetenskapen, skriven av psykiatern David Eberhard