Sammanfattning följer nedan

Contra nummer 5 2023 som pdf  (Endast för prenumeranter).

Beställ ett pappersexemplar här!

Ledare: Befolkningsfrågan. Det föds för få barn i Sverige.

Filip Björner: Hamas. I Malmö och i andra svenska städer har islamister öppet på gator och torg firat Hamas terrorangrepp på Israel. Detta har fördömts av politiker från samtliga riksdagspartier. Men på vänsterkanten har kritiken varit nedtonad och tystare, för bland svenska socialister finns både skamkänslor och hat mot judar. Läs artikeln här!

C G Holm: Kinas ekonomi på nedgång. Efter många års ekonomiska framsteg, när kineserna släppt tyglana fria för den fria företagsamheten, är Kinas ekonomi nu på väg neråt, sedan diktatorn Xi Jin-ping återinfört kommunistpartiets kontroll över ekonomin.

Britt-Louise Hoberg: ”All offentlig makt utgår från folket”. Sveriges befolkning skall skyddas av grundlagen, men EUs förordningar står över svenska grundlagen. Om hur våra grundlagar växt fram.

Några fakta om Muhammed. Om stöld, kvinnoförtryck, pedofili, röveri, incest och mord.

Tolv myndigheter om organiserad brottslighet. Tolv myndigheter har tillsammans gett ut en skrift om organiserad brottslighet. Och vad som kan göras åt den.

Allan C. Brownfeld. Polarisering och våld i amerikansk politik. Att inneha politiska ämbeten brukade inte innebära några fysiska risker. Jag kan inte påminna mig om att någon kongressledamot råkade ut för dödshot eller tvingades anlita privat skydd när jag arbetade i Senaten och Representanthuset. Tyvärr är dessa tider nu förbi.

Matthew Campbell: Javier Milei. Libertarian som ny president i Argentina. Javier Milei politikern som säger att han har de bästa strategerna av alla med sina fem engelska mastiff-hundar. Libertarianen avser att de fem engelska mastiff-hundarna, som istället för en fru eller barn får flytta in i det rosa presidentpalatset Casa Rosada.

Brottsplats Moskva. Forum för levande historia har tagit fram material om brottsplatser för kommunismens brott i Moskva.

Britt-Louise Hoberg skildrar industrinationen Sveriges utveckling med hjälp av en bok om industrialismen.