Sammanfattning följer nedan

Läs tidningen som pdf

Beställ ett pappersexemplar här!

 

Ledare: Demokrati är folkstyre

Politiker och ledande media i Sverige tycks i allt mindre utsträckning förstå vad demokrati betyder. Demokrati är grekiska och betyder folkstyre. Demokratiska grundvärderingar säger att Storbritannien ska lämna EU, eftersom brittiska folket så beslutat. De som tycker något annat är demokratins fiender. EU har också ifrågasatt de politiska beslut som fattats i demokratisk ordning av de polska och ungerska folken.

Alternativ-media tar plats. C G Holm intervjuar Mikael Willgert.

Även om skattebetalarna förser ”public service” med åtta miljarder skattekronor per år sjunker tittar- och lyssnarsiffror. Istället kommer kommersiella kabelkanaler som Netflix och Viaplay alltmer, liksom de alternativa medierna. De stora kabelkanalerna lever på underhållning, medan de alternativa medierna satsar hårt på seriös information. Contra har talat med en av de ledande på området, Mikael Willgert på SwebbTV.

Helge Eyser: Allmänna arvsfonden – allmänna fantasifabriken

De stora pengabelopp som delas ut av Allmänna arvsfonden har fortsatt att skyfflas ut i politisk riktning. I flera år har våldsförhärligande extremister gynnats av detta och en del av projekten är bara fantasiprojekt.

C G Holm: Muslimer bakom flertalet terrordåd

Varje månad dödas runt om i världen cirka 1 000 personer i ungefär 250 terrordåd. Det finns en utmärkt översikt över terrordåden på Wikipedia, som analyseras av Contra.

Filip Björner: Vindkraften är farlig – Del 2

Den 24 december 2015 föll ett vindkraftverk på hela 400 ton omkull i den lilla orten Lemnhult, vars vindkraftpark med 32 verk var en av Sveriges största. Händelsen var inte riktigt så unik som man först kunde tro. I Contra ställer vi frågan om hur farlig vindkraften egentligen är. Ett genomtänkt svar kräver faktagranskning. Här är andra delen av vår vindkraftsgranskning.

C G Holm: Ingen fara med sommarens bränder i Brasilien

Det brasilianska folket fick nog av korrupta vänsterpresidenter och valde en pingstvän, militär och högerman till president, Jair Bolsonaro. Det dröjde inte många dagar innan vänstermedia och vänsterpolitiker världen runt började angripa både Brasilien och presidenten. Det är svårt att acceptera demokratin när medborgarna i fria val väljer någon annan än den man själv vill. Vi har i Europa sett det i både Polen och Ungern. Och nu är det dags för Brasilien. I år har bränderna i Amazonas varit ungefär lika omfattande som vanligt. Och betydligt lägre än för tio–tjugo år sedan, åren 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 och 2010 hade mer omfattande bränder i Amazonas än i år. Däremot har årets bränder i regnskogen i Afrika varit mer omfattande än brukligt, men där finns ingen nyliberal högerpresident att skylla på. Läs artikeln här.

Tommy Hanssson: Putins Ryssland utmanar Väst

Putins Ryssland är ett fenomen som inte så lätt låter sig inpassas i hävdvunna referensramar. Regimen i Moskva kan snarast betecknas som en hybrid med drag från såväl Tsarryssland som Sovjetunionen. Putinismen innebär inte bara en politisk och militär utan också en ideologisk utmaning för västvärlden. Det är av avgörande betydelse att Väst sätter sig in i denna utmaning om man skall gå segrande ur den pågående kraftmätningen med putinismen.

Läsvärt om klimatet (bokrecensioner)

Under det senaste halvåret har det kommit tre böcker som behandlar klimatfrågan ur olika aspekter. Alla tre är skarpt kritiska mot klimatalarmismen, men har delvis olika angreppssätt. Professorn i dynamisk meteorologi Lennart Bengtsson är en av vårt lands främsta klimatexperter. Han har skrivit boken Vad händer med klimatet(Karneval förlag). Elsa Widding har arbetat både i regeringskansliet och i flera av de stora energibolagen. Hon reagerade mot den oseriösa informationen i klimatfrågan, sa upp sig och skrev boken Klimatkarusellen, vilka frågor kan besvaras? som hon gett ut på eget förlag. Slutligen har vi geologen Gregory Wrightstone som i diagram och i punktform visar hur felaktiga utgångspunkter har drivit fram den nuvarande klimathysterin, detta i boken Inconvenient Facts. The science that Al Gore doesn’t want you to know.