Sammanfattning följer nedan

Contra nummer 2 2021 som pdf (endast för prenumeranter)

Beställ ett pappersexemplar här!

Ledare: Våra välsignade statliga företag

Regeringen skryter om att mer än hälften av de statliga företagen har kvinnliga styrelseordföranden. Det betyder inte att skattebetalarna får rimlig avkastning på de statliga företagen. Andreas Cervenka har i Dagens Industri den 10 mars 2021 visat att skattebetalarna under den senaste tioårsperioden har förlorat hela 602 miljarder kronor jämfört med Börsindex. 

Hotet från Huawei av C G Holm

Det finns tre företag i världen som kan erbjuda telekombolagen kompletta sortiment när det gäller det nya mobilsystemet 5G: Ericson, Nokia och Huawei. Telekommunikationerna är centrala i det moderna samhället och flera västerländska säkerhetstjänster, inklusive svenska SÄPO, har sagt ifrån att man inte vill se kinesiska komponenter i de system som nu ska byggas upp. Och Huawei, liksom alla kinesiska medborgare, är underkastade paragraf 7 i Kommunist-Kinas Underrättelselag från 2017: ”alla organisationer och alla medborgare ska stödja, bistå och samarbeta med statens underrättelseorgan”.

 

Lagen om hets mot folkgrupp: Verksamt vapen för vänsterns censurivrare av Tommy Hansson

En i vår tid uppmärksammad lagstiftning gäller ”hets mot folkgrupp”. Lagen antogs 1948 och gällde då i praktiken spridande av antisemitism i Andra världskrigets kölvatten. Under årens lopp har dock lagen svällt ut till att numera också omfatta sexuell läggning och könsidentitet. Lagen ifråga har blivit ett verksamt vapen i händerna på censurivrare, vilka anser att det är viktigare att inte känna sig kränkt än att värna det fria ordet.

Vi under skatter digna ner! av C G Holm

I den inte så ofta sjungna fjärde versen på Internationalen heter det ”Båd stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner!” I artikeln beskrivs hur skatter har tagits ut genom historien. Från att ha varit skatter in natura, till att bli skatter på personer (styckvis), mark och boskap till att bli skatt på peruker, fönster och sidentapeter till dagens dominerande inkomstskatter, arbetsgivaravgifter och mervärdeskatt.

Rysare från regeringskansliet

I höstas kom ”Jämlikhetskommissionens” betänkande. En tegelsten som är en riktig rysare när det gäller att föra Sverige tillbaka till gamla onda tider. Det är märkligt att betänkandet fått så liten uppmärksamhet, för skulle dess förslag genomföras skulle vi få ett helt annat och sämre Sverige.

Amerikanska presidentvalet av Géza Molnár

Hur gick det amerikanska presidentvalet till? Det finns fortfarande skäl att ifrågasätta om det verkligen var Joe Biden som vann.

75 år sedan Baltutlämningen av Per Ossmer

I år är det 75 år sedan ett av de mest skamliga kapitlen i svensk efterkrigshistoria. Utlämningen av 146 baltiska flyktingar till Sovjetunioen. Sju avrättades och minst 41 hamnade i Stalins läger. Några levde länge nog för att bli inbjudna till Sverige 1994, då Sverige hade en borgerlig regering som bad om ursäkt för den gamla S-regeringens försyndelser.

Vart tog det färgblinda samhället vägen? av Allan C. Brownfeld

För några decennier sedan kämpade Medborgarrättsrörelsen, med Martin Luther king Jr i spetsen, för att upprätta det ”färgblinda samhället”, där hans barns karaktär spelade större roll än deras hudfärg. Idag spelar ”ras” allt större roll i det amerikanska samhället.

Både Ebba och Esbjörn är offer av Filip Björner

Det är synd om både husköparen Ebba Busch och hussäljaren Esbjörn Bolin. Kanske är de på olika sätt offer för utomstående.

Rädda Sverige från Särkulturen av Ingwar Åhman-Eklund

Ett särkulturellt samhälle och en ny underklass har inom politiken orsakat att vänstern och högern har byta sida. Läs artikeln här!

Thérèse Juel: Dömda

Bokrecension

Karl-Olov Arnstberg: Godhetstyranniet

Bokrecension