Värre än Margot Wallström kunde det ju inte bli. Den mest motbjudande ministern i Stefan Löfvens regering, som aldrig missat ett tillfälle att gå till angrepp mot Mellanösternas enda demokrati. Och som följdriktigt varit portad att besöka Israel. Ett säkert sätt att utesluta alla försök för Sverige att medverka till att dämpa konflikten i området.

Värre kunde det som sagt inte bli, men inte var förbättringen särskilt stor. Men visst, den nya utrikesministern Ann Linde har bjudit in den israeliske ambassadören för samtal. Alltid något.

Men vad har Ann Linde annars på sin ”meritlista”. Hon blev utsedd till ”årets Palestinavän” 2011 av Palestinska föreningen. Hon reste till Iran med en svensk handelsdelegation 2017 och uppträdde i huckle. Hon deltog våren 2019 i firandet av den iranska revolutionens 40-årsjubileum på den iranska ambassaden. Och hon var statssekreterare i justitiedepartementet när skandalen i Transportstyrelsen briserade, den som gjorde att hennes chef Anders Ygeman blev sparkad som justitieminister.

Till hennes förtjänster kan räknas att hon stretat emot Margot Wallströms försök att få Sverige att ansluta sig till en konvention om förbud mot kärnvapen, en anslutning som allvarligt skulle försämra Sveriges relationer med NATO och som framförallt motarbetats av försvarsminister Peter Hultqvist.