I veckan påbörjades rättegången mot den gamle vänsterpartisten Peter Mangs i Malmö. Mangs är åtalad för tre mord och tolv mordförsök i Malmö under 2003 och perioden 2009-2011. Länge under utredningen var det enda mordoffret en etnisk svenska, medan flertalet som var utsatta för misslyckade mordförsök var invandrare. Alla fall som utreddes inledningsvis ägde rum mellan 2009 och 2011, medan så småningom två mord från 2003 kopplades till fallet, varefter två av de tre mordoffren hade invandrarbakgrund, vilket gjorde att Mangs kunde beskrivas som invandrarhatisk. Vad som inte berättades något om var hans förflutna som medlem i Vänsterpartiet.

När Anders Behring Breivik begick sina vansinnesdåd i Norge drogs det genast fram i rampljuset att han en gång varit med i Fremskrittspartiet (Norges näst största parti). Men villigheten att koppla Mangs till Vänsterpartiet och dra slutsatser av det har varit så gott som obefintlig i media. Trots att vi alla vet att partier som genom åren haft täta kontakter med Vänsterpartiet ligger bakom tiotals miljoner mord, medan Fremskrittspartiet är vita som snö. Mangs har dessutom vid olika tillfällen givit uttryck för antiisraeliska åsikter som passar väl överens med Vänsterpartiets och Malmös starke man Ilmar Reepalus. Många skulle nog kalla åsikterna för antisemitiska.

En färsk studie visar att 58 procent av journalistkåren sympatiserar med Vänsterpartiet eller Miljöpartiet, medan samma siffra för allmänheten är 17 procent. Man kan misstänka att förhållandet att Mangs koppling till Vänsterpartiet helt har försvunnit har ett samband med journalistkårens sammansättning. Idag säger majoriteten av de rödgröna journalisterna att de sympatiserar med Miljöpartiet, för några år sedan var det Vänsterpartiet som hade de flesta sympatisörerna, summan är ganska konstant.

Peter Mangs förnekar brott, men den tekniska bevisningen förefaller vara stark. Det stora flertalet av hans offer har varit kriminella eller haft kopplingar till kriminella.

Det bör slutligen tilläggas att antalet nedskjutna personer i Malmö inte har minskat sedan Mangs greps och sattes bakom lås och bom. Dessvärre tycks det dessutom vara så att de skurkar som varit på fri fot efter Mangs gripande haft större skjutskicklighet än Mangs, med fler döda som följd.