Monstret har fått vad han förtjänade.

Tyvärr är hans tankar inte lika döda som personen Usama bin Ladin. I opinionsundersökningar som görs i muslimska länder visar det sig att många fortfarande tror på 11 september som en judisk konspiration! Eller som något som genomfördes av CIA! Och det även sedan Usama bin Ladin med stolthet tagit på sig ansvaret i många av sina meddelanden.

Men trots allt, även i arabvärlden har förtroendet för Usama bin Ladin sjunkit. Opinionsinstitutet Pew Research säger att förtroendet för bin Ladin i de palestinska områdena gick ner från 73% 2003 till 34% strax före hans död. I Jordanien gick förtroendet ner från 56% till 13%. Men visst är 34% och 13% skrämmande tal när vi talar om förtroendet för en hänsynslös massmördare. Det är också en skrämmande rekryteringsbas för många nya galningar som kan verka i hans anda. Få om ingen kommer dock att komma från en så extremt förmögen och välbärgad familj som Usama bin Ladin, så de kommer att få svårt med finansieringen.

Finansieringen var tydligen ett problem även för den stenrike bin Ladin. Ett av de avlyssnade samtal som ledde USA bin Ladin på spåren var mellan en av bin Ladins kurirer och Saudiarabien, där det framgick att pengarna började ta slut i Pakistan och att mer pengar måste fram från Saudi.

Det har hänt mycket i arabvärlden i år. Det har varit krav på demokrati från ungdomar som lever i en värld av internet, Facebook och Twitter. Ingen av de här ungdomarna har krävt en ny kalif, som var bin Ladins huvudmål. Tvärtom finns det visst hopp om att det kan växa upp en ny mer framstegsinriktad generation.

Men vi vet ännu inte hur det kommer att gå efter att de gamla regimerna har fallit i Tunisien och Egypten. Vad kommer istället? I Egypten finns det klara orosmoln när islamistiska extremister bränt ner kyrkor och trakasserat den kristna koptiska gruppen i Egypten. Den omfattar 8 miljoner människor!. Tyvärr kan man inte utesluta att extremisterna får inflytande på en ny regim. Även om man på Tahrir-torget ofta underströk att man stod för demokrati för både kristna och muslimska egyptier. Vi kan inte vara säkra på att det är de krafterna som kommer att ta över när omvälvningen är genomförd.