Det blev en repris på 1990, då Ingvar Carlsson förlorade en votering i Riksdagen, avgick och var tillbaka igen som statsminister efter fjorton dagar.

Vad har förändrats sedan regeringen Löfven II? Hela JÖKen har fallit! Vänsterpartiet har lyckats i sitt uppsåt. Med Sverigedemokraternas hjälp (det behövdes att Sverigedemokraterna ställde upp och begärde en misstroendeomröstning eftersom Vänsterpartiet inte har tillräckligt många mandat för att begär det själva). V har visat att de förlitar sig på SD när det verkligen gäller.

Centerpartiet stödjer glatt Löfven trots att Löfven III inte gjort några som helst utfästelser till C, utom några som MP bestämt säger att de inte ställer upp på.

Hur Löfven ska klara att regera i höst kan man ställa sig frågande till, men C ställer troligen upp på S-politiken utan att få något eget inflytande.

Mest inflytande, näst S, kommer Riksdagens minsta parti, extremisterna i Miljöpartiet att få. Därnäst kan vi räkna med att S under hand frågar V om vad som gäller för att S ska få igenom sin statsbudget. Det blir nog inga regelrätta förhandlingar utan bägge partierna kommer att blåneka till att något sådant förekommit.

När S kommer dragandes med en budget som redan är godkänd av V får C chansen att förhandla. Är det någon som tror att de då kommer att kunna få igenom annat än obetydliga förändringar? C har ännu mer blivit ett stödhjul åt S.