Extremistpartierna tappade hälften av sina svenska mandat i valet till Europaparlamentet. De gick från sex till tre mandat. Miljöpartiet förlorade två och Feministiskt initiativ sitt enda mandat. Vänsterpartiet behöll tyvärr det mandat de fick förra gången. Tillsammans fick de tre partierna 18,9 procent av rösterna, att jämföra med 26,8 procent år 2014. Nästan var femte svensk röstade på ett parti som inte borde ha någon plats alls i ett civiliserat samhälle. Farligast av de tre är Miljöpartiet eftersom de har en agenda som direkt slår mot det svenska välståndet och vill använda skattepengarna till bisarra och samhällsskadliga projekt som gör det svårare att leva i Sverige. Och får de inte gehör i Sverige vill de gärna använda EU för att genomdriva sina åsikter över svenskarnas huvuden. Tyvärr är det dessutom så att Miljöpartiet umgås på god fot med flera partier som är beredda att köpa makt för stöd till de samhällsskadliga förslagen från Miljöpartiet.

Det parti vars historia är så mörk att den borde diskvalificera det totalt, med stöd till världens mest blodbesudlade diktatorer i sitt förflutna, fick nästan sju procent av rösterna. Skäms svenska folk!

Feministiskt initiativ fick visserligen tio gånger så många röster som hade känts bra. Men det gick i alla fall åt rätt håll.

Flera partier sade sig kämpa mot ”extremismen”, men ett av dessa sitter i samma regering som ett av extremistpartierna. Två av de andra ger sitt passiva stöd till samma regering.

Det finns två länder som av ledande svenska politiker är mer illa omtyckta än andra inom EU-familjen. De påstås vara ett hot mot demokratin. Demokrati betyder folkstyre och folket i dessa länder har fått säga sitt åter en gång i fria val. I Ungern fick Fidesz (med allierade) 52 procent av rösterna. I Polen fick PIS 46 procent av rösterna. Är det inte dags för de svenska partierna att respektera de andra europeiska folkens demokratiska rättigheter att rösta fritt?