Polisledningen i Stockholm prioriterar. Och skickar hundratals poliser på party varje helg. Här facit för de senaste tre helgerna. Helgen den 20-21 december användes större delen av Stockholmspolisens resurser för att gå på rejvfest. När skribenten till dessa rader under tre dygn försökte göra en polisanmälan om skadegörelse på bilen hänvisade man redan i växeln på Söderortspolisen till att alla resurser användes till en rejvfest. Därför kunde man inte bry sig om att ett drygt dussin bilar hade saboterats i ett visst kvarter. De poliser som var förövarna i hasorna hade kommenderats iväg till rejvfesten istället. De hade säkert trevligt.

Helgen den 27-28 december var det dags för ny rejvfest. Vid en raid mot Globens annex grep polisen ett sextiotal personer. Det var sjuhundra som deltog på festen. Polisen trodde att de hade hittat knarkbrottslingar. Efter kontroll var det bara fem som hade något knark. Tror någon annan än polisledningen att det skulle ge lika uselt resultat att tömma Operabaren en lördagskväll?

Helgen den 3-4 januari var det så dags för ett nytt festtillslag. Den här gången hade norra Europas politiska avskum samlats på bondvischan norr om Stockholm. Nu skulle polisen återigen visa sig på styva linan och skaffa sig bra rubriker för att den ingrep mot nationalsocialister som samlats till konsert. Cirka 150 poliser användes till detta, varefter vi kan räkna med att de ärenden som skapats genom polisingripandet kommer att belamra åklagarväsendet under en stor del av januari. Övriga bovar kan fira och det skulle inte förvåna om den organiserade brottsligheten snart är beredda att betala för fler rejvfester och socialistkonserter. 314 personer misstänks nu tydligen för våldsamt upplopp. Om hundra poliser störtar in bland 314 måttligt nyktra personer på en rockkonsert och bryter konserten blir det våldsamt upplopp. Det skulle det bli även om det var Pingstkyrkans ungdom som stod för konserten.

(National)socialistiskt avskum finns tyvärr. Det går inte att förbjuda deras existens. Om de håller sig för sig själva i en loge på landet slipper vanligt hederligt folk att råka ut för dräggen. Det är svårt att förstå varför polisen då väljer att ingripa där och istället strunta i brott som berör allmänheten in på bara kroppen. Men ett framgångsrikt ingripande mot ett rån eller en misshandel ger inte tillfälle för polischefer i guldglänsande uniformer att framträda i TV-sändningar och göra PR för den egna verksamhetens förträfflighet. Samt snyfta en stund om bristande resurser.