När Cecilia Stegö Chiló blev kulturminister 2006 började drevet gå. Hon överlevde bara tio dagar som minister sedan det avslöjats att hon inte betalat TV-licens (den kulturminister som är kund hos vänsterföretaget Sveriges Television kommer Veckans Contra alltid att se som en fiende till god kultur och till svenska folket, så uteblivna licenser var något som talade till Cecilia Stegö Chilós fördel, om det nu var så att hon verkligen inte tittade på den röda statstelevisionen, som är lika röd efter åtta års Allians-regering).

När Åsa Romson tillträder som vice statsminister och klimat- och miljöminister avslöjas det att 1) hon målat sin husbåt med giftig bottenfärg 2) hon värmer fartyget med en oljepanna 3) hon har tankat sin 1200 liters dieseltank med grön diesel som inte får användas för att driva båten, hon har alltså tankat med alltför lågbeskattad diesel 4) hon tömmer gråvatten (diskvatten och liknande) direkt ut i Östersjön. När Expressen visar henne bilder från båtens egen hemsida (www.jenskiil.se) är hennes första kommentar att bilderna är upphovsrättsskyddade, inte en förklaring till varför hon inte betalar skatt som man ska eller varför hon släpper ut smutsvatten i Östersjön.

Men 40 procent av medias journalister är miljöpartister och därmed slipper hon undan det mediadrev som drabbade Cecilia Stegö Chiló. Det är i stort sett bara Expressen som skrivit om saken, sedan de fått upp ögonen för saken genom den Sverigedemokraterna närstående nättidningen Nyheter idag. Hon sitter alltså kvar som minister trots att det imorgon gått tio dagar sedan hon tillträdde. Hon har dessutom passat på att utse den dokumenterade slarvmajan Ywonne Ruwaida till statssekreterare Ruwaidas osannolika slarv med statens medel när hon satt i Riksdagen gjorde att alla riksdagsledamöter fick skärpta redovisningskrav. Hon stoppade kvitton för Riksdagens betalkort på 275.000 kronor i en låda, mycket taxi och mycket telefonkostnader, men det redovisades inte på två år. Summan var mångdubbelt högre än för någon annan riksdagsledamot. Hennes försvar för bristande redovsning var att hon hade för mycket att göra. Försvaret för kostnaderna i sig har vi ännu inte sett till. Du kan läsa mer i Aftonbladet på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10192922.ab

I alla andra departement är det statssekreteraren som ska hålla ordning på ministerns administration och sköta allt det som behöver skötas men inte ger de stora politiska rubrikerna. Vi kan anta hur det går för klimat- och miljöministern. Vi kan också anta att ministern inte har en aning om vad som händer med klimatet. Det var i dagarna arton år sedan temperaturen nådde en topp. Sedan dess har jorden inte uppvärmts ett dugg. Något som Åsa Romson inte tycks ha en aning om.