Hösten 2010 tillsatte Mona Sahlin en “kriskommission” för att analysera bakgrunden till Socialdemokraternas bakslag i valen 2006 och 2010. Till ledare för kriskommissionen utsågs förre SSU-ordföranden Ardalan Shekarabi. Under hans tid som SSU-ordförande avslöjades det att Shekarabi använt en fond för integrationsprojekt för att driva sin egen valkampanj. Han hade också en mycket yvig användning av SSUs kreditkort för att främja sina egna och den egna SSU-falangens syften. Han var ute i kylan i flera år, men liksom andra S-ledare togs han till nåder när rubrikerna inte var lika stora längre. Han placerades på Europaparlamentslistan och är efter valet 2009 socialdemokraternas andre ersättare i Europaparlamentet.

Häromdagen framträdde han i P1-morgon för att tillsammans med annan ledande företrädare för kriskommissionen, Anna Johansson, för att utveckla synpunkter på partiets lysande framtid.

Utöver Shekarabi hade kriskommissionen, som la fram sina slutsaser den 15 februari i år, fyra ledamöter: Anna Johansson, kommunalråd i Göteborg och medlem i partistyrelsen, Morgan Johansson före detta minister och ledamot i partistyrelsen, Johan Persson kommunstyrelsens ordförande i Kalmar samt Kajsa Borgnäs. De fyra sistnämnda ledde var sin arbetsgrupp. Kajsa Borgnäs ledde den centrala gruppen för idédebatt och omvärldsanlys. Hon var tidigare ordförande för Socialdemokratiska Studentförbundet och har sedan dess arbetat på en socialdemokratisk tankesmedja. Hon är dotter till den välkände TV-journalisten Lars Borgnäs, som specialiserat sig på konspirationsteorier kring mordet på Olof Palme.

Kajsa Borgnäs deltog inte i radioprogrammet med uppslutning från kriskommissionen. Kan en förklaring månne vara att hon för en dryg månad sedan blev gripen utanför en bokhandel sedan hon plockat bort prisetiketterna på ett antal böcker, stoppat ner dem i sin väska och promenerat ut mellan larmbågarna. Personalen hade sett henne och grep henne på gatan. Hon bor i samma lägenhet som den nordiske chefen för den tyska socialdemokratiska Friedrich Ebert Stiftung, Christian Kellermann, i en bostadsrätt på Söder i Stockholm.

Enligt Aftonbladet stal hon följande böcker:
“Politics and the Environment” av James Connelly, Graham Smith med flera”
”Omstridd natur” av Camilla Sandström, Tor Arnesen med flera”
”Trettiotvå poeter tjugohundraelva” av Johannes Anyuru, Ida Börjel med flera”
”Välkommen till den här världen” av Amanda Svensson”
”En kärleksförklaring” av Jenny Sahlin och Jimmy Ekman”

Den socialdemokratiska kriskommissionen har haft krismedlemmar. Och inte oväntat föreslog den högre skatter.