En åsikt kunde man vara hundraprocentigt säker på förr i tiden. Journalister och publicister var alltid mot censur och begränsningar i yttrandefriheten. Sedan kunde de själva ha vitt divergerande åsikter, men den uppfattningen var de alla ense om. Nej till censur.

Det är inte så längre. Det har uppstått en ganska stor grupp som vi kan kalla “Journalister för censur”. Det är småfascister som kräver att den som har fel åsikter ska tystas. Inte bara på redaktionell plats, utan till och med på betald annonsplats. De skäms inte ens för att framföra sina åsikter offentligt numera.

Vad är yttrandefrihet som inte gäller den som tycker annorlunda värd? Ingenting! Yttrandefrihet som bara gäller den enda godkända åsikten är den kultur som gällde i Hitlers Tyskland, Stalins Sovjet eller Francos Spanien. I Sverige går “Journalister för censur” ännu längre. Det går inte ens att framföra faktauppgifter som tar upp “förbjudna” ämnen!

Vi syftar på de häpnadsväckande protesterna mot att Dagens Nyheter tagit in en annons för en faktaspäckad bok om invandringen, en bok som egentligen bara presenterar fakta, inte driver någon viss linje. Men fakta tycks vara farliga enligt “Journalister för censur”. Heder åt Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski som faktiskt tog in en annons för boken “Invandring och mörkläggning: en saklig rapport från en förryckt tid” av professor Karl-Olov Arnstberg och journalisten Gunanr Sandelin. Observera att Contra inte här har några synpunkter på boken eller dess innehåll. Vi är dock av den bestämda uppfattningen att den som vill hindra herrarna att ge ut boken och att göra reklam för den har mält sig ur den demokratiska kulturgemenskapen.

Skamlistan över de journalister med flera som går till frontalangrepp mot Sveriges grundläggande fri- och rättigheter omfattar bland annat följande:
Åsa Linderborg, Aftonbladet
Alexandra Pascalidou
Carolina Moberg Farraj
Aida Paridad
Angela Larsson
Sara Abdollahi
Kristina Wicksell
Ida Ali Abdulla Lindqvist
Faryana Ashgari
Salar Rashid
Bilan Osman
Talla Alkurdi
Victoria Kawesa
Elisabeth Ohlson Wallin