Malmös starke man, kommunlarådet Ilmar Reepalu, har framträtt i lokaltidningen Skånska Dagbladet.

Skånskan har haft en artikelserie om judarnas situation i Malmö. Allt fler blir utsatta för trakasserier, det judiska fotbollslaget Hakoah måste ha väktare och ibland poliser på matcherna, det judiska dagiset håller till bakom låsta grindar med en vakt som kontrollerar vem som släpps in… Judar flyttar till Israel eller Stockholm för att de känner sig osäkra i Malmö, ständigt trakasserade och utsatta för hot. På några år har den judiska församlingen minskat från 2000 till 700 medlemmar. Antalet “hatbrott” riktade mot judar har enligt polisen fördubblats mellan 2008 och 2009.

När Reepalu av Skånskan blir tillfrågad om detta inbillar sig karln att det är “högerextremister” som trakasserar judar. Judarna själva, Skånskan och polisen vet bättre. Det är muslimer och vänsterextremister (en del av vänsterextremisterna har gått i samma demonstrationståg som Ilmar Reepalu).
Så här säger Reepalu i intervjun:

På de judiska gudstjänsterna har man egen säkerhetsstyrka och ibland polisbevakning. Visar inte det att gruppen är speciellt utsatt?
– Malmö och Skåne har tyvärr haft bekymmer med grupper längst ute på högerkanten…

Judiska församlingen menar att det handlar om extremvänster och hårdföra muslimska grupper.
– Jag har uppfattat att högergrupperna varit de som plågat judiska församlingar under lång tid. Men jag känner inte till om extremvänstern driver de frågorna…

Har du övervägt att offentligt säga att Malmö inte accepterar antisemitism. Eller är det kontroversiellt?
– Vi accepterar varken sionism eller antisemitism. Det är ytterligheter som sätter sig över andra grupper och anser att de är mindre värda.

Ilmar Reepalu menar att inte bara politikerna har ansvar för judarnas situation i Malmö. Judiska individer och församlingen har också möjlighet att påverka hur omvärlden uppfattar dem. Det ska de göra genom att inte ställa upp för staten Israel. Judar ska alltså tvingas företräda vissa åsikter som torde var helt främmande för dem och för alla andra anständiga svenskar. Vi kan dock inte räkna en person som vill införa åsiktsförbud till de anständiga svenskarna, alldeles särskilt om det åsiktsförbudet ska gälla en viss etnisk grupp. Ilmar Reepalu är en skam för Sverige.