Många hysteriska opinionsbildare talade om den katastrof som fotbolls-VM i Tyskland skulle innebära. Svenska journalister hakade på och fick tillfälle att på tidningarnas (dvs läsarnas) bekostnad besöka tyska bordeller. Det var ingen ände på eländet. Det hävdades att 40.000 kvinnor tvångsvis skulle föras som mer eller mindre slavar till Tyskland. Med uppgivna 12 kunder om dagen skulle bara de tvångsrekryterade hinna “leverera” en halv miljon samlag om dagen… Det krävdes till och med att det svenska landslaget skulle bojkotta fotbolls-VM! Varför var svårt att förstå.

Den stora seriösa tyska dagstidningen Die Welt presenterade i lördags (1 juli) en artikel om vad som verkligen hände i samband med fotbolls-VM.
Bordellerna (som är lagliga och reglerade av staten i Tyskland) är enligt Die Welt missnöjda med VM. Det visade sig nämligen att de tillresande fotbollsfantasterna i första hand var intresserade av att titta på fotboll, i andra hand av att dricka öl. Knappt någon tog sig till bordellerna. Vad värre var för bordellerna, många av de ordinarie kunderna föredrog också fotbollen, så “affärerna” minskade.
Den tyska polisen tog påståendena om tvångs-prostitution på allvar och har under fotbolls-VM genomfört en rad razzior på bordeller i Frankfurt, Hannover, München, Berlin, Köln och Stuttgart. I München kontrollerades 361 personer och polisen hittade en rysk kvinna med falska papper, men hon var förvisso i Tyskland helt frivilligt. I Hannover hittade polisen några underåriga flickor och ett par som kom från icke-EU-länder utan att ha arbetstillstånd. Alla dessa hade dock obegränsad rörelsefrihet och var på inget sätt utsatta för tvång underströk polisen för Die Welt.

Som vanligt har åsiktspoliserna i svenska media vänt upp och ner på verkligheten.