I början av året höll Klassiskt Liberala Partiet ett möte i Eskilstuna. Det var bara tre personer med på mötet, men de hölls uppenbarligen under uppsikt. En av de två som gick tillsammans från mötet blev överfallna av fyra svartklädda personer. Vid halvåttatiden en torsdagskväll mitt i centrala Eskilstuna. En förbipasserande kvinna ringde polisen och skurkarna sprang från platsen. Den misshandlade fick föras med ambulans till sjukhus. Brottslingarna hade slagit ner honom bakifrån med en flaska och sedan sparkat mot hans huvud när han låg på gatan.
En fjärde person, medlem i Klassiskt Liberala Partiet, fick några dagar senare en lapp i brevlådan: ”Som du antagligen vet så misshandlades två medlemmar i ditt parti efter torsdagens distriktsmöte. Detta var endast en liten försmak på vad som kommer att hända om ni gör fler försök att etablera er i Eskilstuna. Vi kommer aldrig att acceptera liberal politik eller andra angrepp på arbetarklassen, och detta kommer inte att passera er obemärkt förbi. Vi ger er nu chansen att lägga ner all politisk verksamhet. Om ni inte gör detta kanske just du blir nästa person att bli fysiskt påmind om konsekvenserna av att bedriva en arbetarfientlig politik. Antifascistisk aktion.”

Antifascistisk aktion är en liten och sällsynt vedervärdig fascistgrupp (trots namnet är fascistisk en mer adekvat beskrivning) som genom åren gjort sig kända för en rad våldsbrott. Polisen har gjort sig känd för att knappast alls göra något mot deras terroraktioner. Göteborgs-Posten hade en artikelserie våren 2010 som granskat de 180 brott begångna av vänsterextremister (främst AFA) i Västsverige som anmälts till polisen under en treårsperiod. Bara i ett enda fall hade det lett till fällande dom. Ett av hoten riktades mot dåvarande riksdagsmannen Göran Lindblad (M), som hade röstat “fel” i en votering i Riksdagen. För detta skulle hans hus säljas och hans (nyligen avlidna, men det kände inte skurkarna till) hustru våldtas.

I början av januari i år fick kommunfullmäktigeledamoten i Eskilstuna Oliwer Mamcarz (M) familjens två bilar sönderslagna och nedklottrade med “AFA” och “Borgarkräk”. I augusti förra året fick en annan kommunfullmäktigeledamot, Therese Borg (SD) två stora stenar kastade genom sina vardagsrumsfönster och sedan hotelsebrev undertecknade AFA. Också partikollegan i fullmäktige Adam Martinen har fått sin bostad nedklottrad. Under augusti förra året fick Kristdemokraterna sin partilokal i Eskilstuna attackerad och utsatt för skadegörelse, med AFA som avsändare. På “Revolutionär Fronts” hemsida hävdas det att organisationen gjort ett tiotal “besök” hos Kristdemokraterna i Eskilstuna.

En andlig meningsfrände till skurkarna i Eskilstuna, en “djurrättsaktivist” i Göteborg dömdes på onsdagen till 3,5 års fängelse och 428.000 kronor i skadestånd för mordbrand på McDonalds, olaga hot, grovt olaga hot, skadegörelse och ofredande (ett femtiotal personer har drabbats). De drabbade har varit verksamma i restaurang- eller pälsbranschen. Mannen nekade trots att hans fingeravtryck och DNA fanns på samtliga hotelsebrev!! Rättssystemet har visat sällsynt slapphet mot vänsterextremisternas härjningar. Domen i Göteborg indikerar att det kanske kan bli en ändring.

Men då gäller det att polisen anstränger sig och tar ut fascisterna i AFA Eskilstuna ur ruljangsen och placerar dem där de passar – i finkan.