För i dessa dagar ganska exakt ett år sedan tog Internet-skribenten Matt Drudge upp frågan om amerikanska medias nyhetsvärdering. Det är ingen som behöver vara i tvivelsmål om att flertalet viktiga media stödjer Bill Clinton i vått och torrt, medan Matt Drudge inte är särskilt förtjust i presidenten. Det var mot den bakgrunden som Drudge i sin bulletin för ett år sedan frågade varför Newsweek inte publicerade det komprometterande material om presidenten och en vitahuspraktikant som tidningen hade tillgång till, och till och med skrivit färdiga texter om. Resultatet känner vi alla till idag. Sedan Drudge spritt informationen på nätet exploderade hela affären med Monica Lewinsky.

I förra veckan rapporterade Drudge att TV-kanalen NBC gjort en intervju med Juanita Broaddrick. Intervjun gjordes för det välkända programmet Dateline av Lisa Myers. Intervjun skulle sändas “omedelbart”, men stoppades efter diverse diskussioner mellan olika intressen inom NBC. Samma NBC som för en tid sedan lät porrkungen (“Hustler Magazine”) Larry Flynt framföra sina bestyrkta och obestyrkta anklagelser mot republikanska politiker för otrohet m m.

Broaddrick har gjort gällande att hon utsattes för en regelrätt våldtäkt av Bill Clinton på ett hotell i Arkansas för tjugo år sedan. Bill Clinton var då justitieminister i delstatsregeringen och Juanita Broaddrick var kampanjarbetare. Efter våldtäkten ska Clinton både ha mutat och trakasserat henne för att tysta ned saken. Broaddrick har inte velat medverka i utredningen av den så kallade Paula Jones-saken utan avvisat alla propåer i ärendet med att hon “upplevt en förfärlig sak” och inte vill uppleva den igen. Hon hade dock berättat om saken för flera personer innan Clinton blev president och dessa har för NBC bekräftat uppgifterna. Nu har alltså NBC fått till stånd en intervju med Broaddrick. Intervjun har dock inte sänts. Enligt vad Drudge uppger efter hårda påtryckningar från Vita Huset.

Presidenten tycks ha fortsatt stöd av feministiska krafter i USA – och Sverige.