Contra nummer 3 2019 som pdf

Beställ ett pappersexemplar här!

 

Skäms svenska folk – men lite mindre än förra gången

Extremistpartierna tappade hälften av sina svenska mandat i valet till Europaparlamentet. De gick från sex till tre mandat. Miljöpartiet förlorade två och Feministiskt initiativ sitt enda mandat. Vänsterpartiet behöll tyvärr det mandat de fick förra gången. Tillsammans fick de tre partierna 18,9 procent av rösterna, att jämföra med 26,8 procent år 2014. Nästan var femte svensk röstade på ett parti som inte borde ha någon plats alls i ett civiliserat samhälle. Farligast av de tre är Miljöpartiet eftersom de har en agenda som direkt slår mot det svenska välståndet och vill använda skattepengarna till bisarra och samhällsskadliga projekt som gör det svårare att leva i Sverige.

 

Koldioxid är livets gas – högre halter ger rikare skördar

Koldioxid är livets gas. Nödvändig för livet på jorden. Alla växter lever på koldioxid som genom fotosyntesen skapar syre, som är en förutsättning för djurlivet på jorden. Innan växtligheten skapat en tillräckligt hög andel syre i atmosfären fanns det ingen chans för djur att utvecklas.

 

Grönlandsisen växer igen

Isen på Grönland försvinner! Säger miljöalarmisterna. Sanningen är att isen på Grönland varierar. Efter några års minskande istäcke på den viktiga Jakobshavns-glaciären har utvecklingen vänts snabbt och Jakobshavns-glaciären växer nu kraftigt.

 

Liten del av koldioxiden från människan

Mänskligt genererad koldioxid är bara några procent av den totala koldioxidomsättningen i världen. De naturliga svängningarna spelar betydligt större roll.

 

Viktiga krafter bakom Sveriges utveckling

Sveriges välstånd skapades inte av vänsterpolitik. Tvärtom välståndet skapades av innovationer och tekniska framsteg, som utvecklats trots det politiska etablissemangets försök att kuva utvecklingsandan. Läs artikeln här!

 

Politiserat rättsväsende

Det svenska rättsväsendet uppfattas ofta som politiserat, trots att Sverige är bland de första nationerna att klaga på politisering av rättsväsendet i länder som Ungern och Polen. Ibland direkt och emellanåt genom EU. Senast har EU klagat på att Ungern vill inrätta en motsvarighet till det svenska Domstolsverket och domstolar liknande de svenska förvaltningsrätterna (för att handlägga förvaltningsärenden). Sverige kan fortsätta. Men Ungerns regering har beslutat att backa.

 

Solpaneler en miljöfara

Fienderna till modern energiteknik vill gärna satsa på vind- och solenergi. Det är produktionsmetoder som på inget sätt är fria från miljöproblem. Contra har tidigare granskat riskerna med vindkraft. Nu fokuserar vi på solenergins miljörisker.

 

Jordan Peterson om islamofobi, Twitter och Cambridge

Den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan Peterson blir alltmer hatad i vänster–akademiska kretsar, samtidigt som han hyllas av den breda allmänheten, där arenor som Cirkus i Stockholm säljs ut på några timmar inför Petersons föreläsningar. Här intervjuas Jordan Peterson om sin syn på akademien och politiken.

 

Folkmordet i Turkiet 1915

1915 mördades mellan 1,5 och 2 miljoner kristna i det som idag är Turkiet. Turkar och kurder såg främst en möjlighet att erövra jordbruksmark, men det hela skedde med den turkiska regeringens påhejande och dess militära stöd.

 

Julian Assange fick vad han förtjänade

Efter sju år på Ecuadors ambassad i London greps Julian Assange av brittisk polis den 11 april 2019 efter beslut av den ecuadorianska regeringen. Det var inte en dag för tidigt. Den kriminelle narcissisten och fullblodsegoisten Julian Assange fick exakt vad han förtjänade.

 

Kvinnovälde i media

Du läser ofta i media om ”mansdominansen” inom olika yrkesområden. Särskilt när det gäller personer på ledningsposter. Av någon för Contra svårbegriplig anledning ska det vara minst 40 procent av det ena könet på ledande befattningar, i styreler etcetera.

Du läser sällan i media om hur det ser ut inom media självt. För där är bilden en helt annan än den som brukar beskrivas när media skriver om andra branscher och klagar på ojämn könsfördelning. För inom ledande media är könsfördelningen i hög grad ojämn, med kvinnor på flertalet ledande poster.

 

Nej till globalismen

Yoram Hazonys bok The Virtues of Nationalismär ett elegant försvar för ordningen som skapades efter Westfaliska freden. Ett system med självständiga stater. Hazony riktar samtidigt kritik mot den tyske upplysningsfilosofen Immanuel Kant som 1795, mitt under Upplysningstiden, presenterade ett manifest med titeln Zum Ewigen Frieden(svensk översättning Om den eviga freden,1996). Den eviga fredenvar ett angrepp på nationalstaten. Självbestämmande var enligt Kant barbari och han såg istället framför sig en internationell stat som skulle växa fram ur alla folks vilja. De som var motståndare till en sådan utveckling var barbarer som motverkade en rationell utveckling för människan.