Contra nummer 1 2001 som pdf

Beställ ett pappersexemplar här!

SSU-ordföranden som blev nazistledare
av C G Holm

Ibland påstås det att det aldrig har suttit nationalsocialister i Sveriges riksdag, att svenskarna inte gav dem tillräckligt många röster. Så var det emellertid inte alls. Den säkert medvetna lögnen sprids troligen i syfte att dölja nationalsocialismens nära koppling till Sveriges Kommunistiska Parti, dagens Vänsterpartiet, och att det fanns en direkt historisk koppling till Sovjetunionen för det parti vars ledare så småningom dömdes för att ha tagit emot ekonomiskt stöd från Hitlers Tyskland. Contra ger bakgrunden till en av den svenska socialismens många mörka hemligheter. Med flera ledamöter i Sveriges Riksdag in på 1940-talet!

De förstörde Sverige:
Skå-Gustav – Social-Sveriges chefsingenjör
av Tommy Hansson

När “Skå-Gustav” Jonsson i sin självbiografiska bok Kanske en kärleksroman (1985) skall namnge personer som betytt särskilt mycket för honom, skriver han bland annat: “Det är Gunnar Inghe och John Takman och Ernst Bárány och andra i Clarté på trettiotalet som lärde mig psykoanalysens och marxismens grunder”. Jonsson var en av dem som gav marxismen ett svenskt ansikte genom att starkt bidraga till skapandet av “Social-Sverige” och dess ideal av samhällelig ingenjörskonst.

Så hotas yttrandefriheten vid USAs skolor
av Allan C. Brownfeld

Yttrandefriheten är hotad i många av de ledande amerikanska universiteten, och få amerikaner tycks vara medvetna om de risker den akademiska friheten utsätts för genom de ansträngningar som görs för att begränsa friheten att uttrycka idéer.

Läkarna väljer liv eller död för patienten
av C G Holm

Det räcker inte att jobba och snällt betala sina skatter. När landstinget tycker att de betalat tillräckligt kan en allsmäktig läkare besluta att livet är över. Läs den skakande berättelsen om hur Åke slutade sina dagar på Kärnsjukhuset i Skövde.

Kalla krigets hjältar:
Reformbaptisten Vins kamp för tron
av Tommy Hansson

Varför förtrycks aktivt troende människor i kommunistländerna? Det finns ett givet svar på den frågan: för den kommunistiska ideologin är det självklart att eliminera de människor som genom sin envisa tro uppfattas som ett hinder för “socialismens landvinningar”. En av de mest uppmärksammade religiösa fångarna i den forna Sovjetunionen var baptistpastorn Georgij Vins.

The Beatles antikommunistiska budskap i “Revolution”

Den legendariska brittiska popgruppen The Beatles från Liverpool är kanske inte i första hand känd för sin antirevolutionära inställning, men faktum är att gruppen med sin låt Revolution ­ till på köpet producerad revolutionsåret 1968 ­ svarade för ett ytterst antikommuniskt inlägg i samtidsdebatten.

Skjut konungen!

Tommie Ullman intervjuar Tommy Hansson om en ny bok – en spänningsroman om vad som kunde ha hänt vid Stockholms-OS 1912. Skjut Konungen! (2000) är Tommy Hanssons sjunde bok och tredje spänningsroman med politiskt motiv.

Han säger:

-Jag har alltid varit intresserad av deckare och thrillers. Med Skjut Konungen! vill jag i populär form påvisa den ondska, som genomsyrade de samhällsomstörtande koncepten från början. Berättelsen kretsar kring studenten Axel Larsson, som tubbas av reaktionära ryska kretsar att mörda kung Gustaf V under de olympiska spelen i Stockholm 1912. Larsson är bekant med revolutionären Hjalmar Wång, som sköt ihjäl general O.L. Beckman i Stockholm i samband med tsarens besök 1909. Larsson och Wång var alltså verkliga personer.