Hur väljer man rätt land att utvandra till? Varför väljer man Sverige? Var vänder man sig för att få hjälp med utvandring? Varför bestämmer man sig för att utvandra? Vilka olika sätt finns det att emigrera?
Robert Andersson (9 oktober 2000)
gullpudran.andersson[snabel-a]swipnet.se

Om Du tröttnat på Sverige och vill ge Dig av har vi full förståelse för det. Redan på 1800-talet hette det i ett skillingtryck att Petter Jönsson fått nog av kungen, skatterna och de kitsliga prästerna. Idag kanske vi inte behöver bekymra oss så mycket om kungen och de kitsliga prästerna, men desto mer om de höga skatterna och de myndigheter som lägger sig i vårt dagliga liv.

Ditt problem som emigrant är inte att lämna Sverige utan att hitta ett land som är berett att ta emot Dig! Till EU-länderna och övriga Norden är det fritt fram utan problem. USA lottar ut “green cards”, vänd Dig till amerikanska ambassaden. Utlottningen gynnar dem som har för USA intressant högskoleutbildning. Kanada och Australien är inte heller hopplösa som emigrationsländer. Annars blir det svårt på de flesta håll. Men ibland räcker trots allt en välfylld plånbok. Och ett giftermål går hem på de flesta håll i världen. Men det finns kitsliga myndigheter som är måna om att kontrollera att det är äkta kärlek och inte ett sätt att kringgå immigrationsreglerna.

När Du väl hittat någon plats att flytta till är det enkel sak att anmäla utflyttning till lokala skattemyndigheten.