Just nu hör man från en hel del källor att “Sveriges ekonomi är på väg upp, företagen och statens finanser går bättre” etc. Trots det jag har hört i media så känner jag inte på något sätt att Svergiges och min egen ekonomi håller på att utvecklas till det bättre. Jag känner inte att jag har mer pengar över och skatterna verkar mer utökas än sänkas!
Kristian Ericsson (30 november 2000)
znixnac[snabel-a]hotmail.com

Tråkigt att det inte går lika bra för Dig som för resten av Sverige… Nåja, toppen på den svenska utvecklingskurvan förefaller nu vara passerad. De flesta ekonomiska indiktaorerna pekar på en kraftig inbromsning av ekonomins tillväxttakt. När det gäller en så viktig sak som bilförsäljningen sjönk volymen i november 2000 med 15 procent jämfört med november 1999. Men på flertalet marknader är det fråga om fortsatt tillväxt, om än mindre snabb än tidigare.

En viktig del av tillväxten hamnar hos dem som tidigare varit arbetslösa. Om ekonomin växer med 4 procent och antalet arbetslösa minskar med 2 procentenheter blir det inget kvar för dem som varit i arbete hela tiden (eftersom ungefär halva befolkningen är i arbete producerar de som arbetar ungefär dubbla sin andel av BNP per capita).

Skatterna ska sänkas nästa år, men det gäller ju bara för dem som inte är fastighetsägare eller bara bor någonstans, eftersom fastighetsskatten höjs rejält på de flesta ställen. Men för den som har fasta inkomster och bor i en ihålig trädstam är det strålande tider med sänkta skatter!