Jag håller på att skriva ett arbete om kommunistskräck. Jag skulle bli glad om ni ville hjälpa mig att hitta orsaken till just kommunistskräcken. Vad är det man är rädd för egentligen. Som dagens vänsterparti vill ju bara ha rättvisa, de ställer ju sig helt utanför det här med utrotning av oliktänkande. Stalins och Lenins gärningar kan väl inte vara tillräckliga eftersom mord och tortyr även har begåtts inom kapitalismens namn.
Monika Nordling (26 september 1999)
monika.nordling[snabel-a]swipnet.se

Ordet kommunistskräck används på ett något konstigt sätt. I Contra lider vi inte av någon kommunistskräck. Tvärtom vi går till rak attack mot det djävligaste som finns kvar på vår planet sedan nationalsocialismen krossades 1945.

Kommunister har alltid klätt sin våldspolitik i vackra ord. Resultatet vet vi: Över 100 miljoner döda. Gudrun Schyman gick med i Vänsterpartiet Kommunisterna, (som det hette då) när Sovjetunionen var en kommunistisk diktatur och partiledaren Lars Werner ofta åkte till Moskva för att hälsa på sina partikamrater. Partiet skickade hyllningstelegram till Rumäniens bödel Nicolae Ceasescu och hade delegationer som reste till varenda djävla mördarbands partikongress i Öst. Partiet skötte för övrigt sin interna utbildning vid en skola i det kommunistiska Östtyskland, i Bad Doberan nära Rostock. Helt finansierat av utländska intressen. Så sent som 1989, kort innan kommunismens sammanbrott skickade man sina hyllningar till Ceasescu. Gudrun Schymans företrädare hette som sagt Lars Werner och hans företrädare C H Hermansson gick med i partiet under tidigt 1940-tal, när Sovjetunionen och Tyskland var allierade i Andra världskriget. Partitidningen Ny Dag innehöll då stöd för Tysklands resoluta aktion i Norge (dvs att Norge ockuperades). Det var under den perioden som C H Hermansson blev medlem i partiet. 1953 hade han avancerat till chefredaktör för Ny Dag och skrev tårdrypande hyllningar till den avlidne massmördaren Josef Stalin, den enda människa på den här planeten som varit värre än Adolf Hitler. Hermansson var partiledare mellan 1964 och 1975.

Vi vet att i vartenda land där kommuinisterna marscherade in fanns det lokala förrädare från kommunistpartiet som villigt ställde upp som quislingar. Det hände i Polen, det hände i Bulgarien, det hände i Ungern, det hände i Tjeckoslovakien, det hände i Estland, det hände i Lettland, ja det hände även i Finland där kommunisten Otto Ville Kuusinen bildade en regering för Folkrepubliken Finland i den första by som Sovjet erövrade (Terijoki på finska, Systerbäck på svenska) efter överfallet på Finland i Vinterkriget 1940. Ingen behöver tvivla på att svenska kommunister hade gjort samma sak om de fått chansen.

Läs Staffan Skotts nyutgivna bok “Aldrig mer!”, så får Du veta mer om kommunismens brott mot mänskligheten. Alla som har varit med på ett hörn är medansvariga. För mord. Hundra miljoner gånger om. Det gäller också Gudrun Schyman. Och de som röstar på henne. På samma sätt som vi tar avstånd från nationalsocialister, eftersom den nationalsocialistiska ideologin ledde till Hitlers ogärningar tar vi – och alla anständiga människor – avstånd från kommunismen för att den lett till inte bara Stalins ogärningar utan också Pol Pots, Mao Tsetungs, Walter Ulbrichts…