Vi vill veta om det israeliska folk är judar? Vi vill åxå veta hur USA stödjer Israel och hur deras samarbete ser ut?
Ana, Kållered (15 juli 2007)
prue_the_best[snabel-a]hotmail.com

Israel är en judisk stat och Israel har en judisk majoritet. Det finns både kristna och muslimer och med stor sannolikhet en och annan satanist, hindu, buddhist, scientolog och frimurare i landet, men den största och mest influerande religionen är judendomen.

USA stödjer Israel framförallt militärt med rabatterade vapen och stridsfordon. Detta började redan vid Israels födelse. USA (och i början även Storbritannien) skänkte inledningsvis vapen till Israel som dagen efter utropandet 1948 blev angripet av samtliga grannländer. Omvärlden gjorde inte mycket, utom England och USA, som med alla medel de kunde avvara hjälpte landet när det befann sig vid utrotningens rand. Även Frankrike flirtade med Israel, men när Golda Meir beslutade att 1967 ta till förebyggande åtgärder (Egyptiska förband hade sedan länge varit stationerade vid gränsen till Israel, och deras president proklamerade högljutt att snart skulle den judiska staten försvinna) i sexdagarskriget blev Charles de Gaulle grinig och frostade relationerna länderna emellan.

Hittills är det bara USA som visat något med än ett halvhjärtat intresse för att Israel ska finnas kvar. Det är därför som Israeliska försvarsstyrkorna (IDF) till stor del har amerikanskt material (bland annat geväret M-16) vid sidan av sina egna produkter (k-pisten uzi och flygplanet Kfir, som bygger på det amerikanska F-4 Phantom II)).

MvH
Tomas Ibsen