I svensk media framhålls att högern har vunnit valet i Israel, och att Ariel Sharon blivit ny premiärminister. Även i Israel uttalas det att högern vunnit valet. Nu kommer frågan: Vilken höger? Är det den kapitalistiskt/borgerliga högern? Eller är det den socialistiska högern bestående av nationalsocialister? I det senare fallet skulle det alltså vara Israels egna nazister som vunnit valet?
Per Sjögren, Norsborg (7 februari 2001)
per[snabel-a]testure.pp.se

Nationalsocialister är ju lika mycket socialister som andra socialister och alltså enligt vår bestämda uppfattning vänster.

Sharon tillhör inte de mer socialistiska politikerna i Israel, även om Israel under sina första 30-40 år var starkt anfäktat av att de ledande politikerna hade växt upp i det av socialistiska idéer anfrätta Europa. Idag är det i det avseendet mycket bättre eftersom den stora folkgrupp som härstammar från de judar som drevs på flykt från Mellanöstern (Irak, Iran, Syrien, Egypten, Tunisien, Marocko etc) har tagit sin rättmätiga andel av det politiska inflytandet, kombinerat med en stor skara från Ryssland som upplevt socialismen in på bara skinnet och därtill många som vuxit upp i Israel och fått nog av den gamla socialistiska politiken under “Arbetarpartiets” pionjärer – Golda Meir m fl.