Vi ska ha en politisk debatt i skolan och jag undrar om ni har några tips på bra frågor som man kan grilla de vänstervridna partierna med.
Henrik Andersson, Avesta
hata_kommunism[snabel-a]hotmail.com

Om det är mycket vänstervridna partier är kommunismens massmord naturligtvis centrala. 130-140 miljoner döda! Om det är mycket vänstervridna parti är Vänsterpartiet är det lika självklart att ge sig på deras bakgrund för att sy in dem ordentligt i kommunismens brottsliga historia. Stödde Hitlers överfall på Danmark/Norge. Stödde Stalin. Skickade hyllningstelegram till alla bödlar i Öst ända fram till Ceausescu hösten 1989 vid högtidliga tillfällen.

Om det är miljöpartiet som är aktuellt bör Du grilla dem på marknadskrafternas välsignelsebringande verkan och hur detta inte hänger ihop med miljöpartiets planhushållningstankar.

Om det är Sverigedemokraterna (jo, se dem som ett vänsterparti) bör Du ta upp deras kollektivistiska grundsyn och hur de fram till början av 1999 hade socialisering av banker, försäkringsbolag med mera i sitt partiprogram tillsammans med allmänna planhushållningsförslag.

Om det är sossarna slutligen borde man i dessa dagar kunna ta upp de små ländernas självbestämmanderätt och de små folkens demokratiska rättigheter, med tanke på hur man behandlar Österrike (men läs på om Haider och FPÖ först i “Veckans Contra” som Du hittar på Contras hemsida).

Vi föreslår också att Du bläddrar på Contras anslagstavla liksom i sektionen “Frågor och svar” för att få fler idéer.